loading
Jan Pieter Heijestraat 85 / 87 1053GM Amsterdam | Live DJ ‘s, Music & Entertainment

Cat Green Eye

Cat Green Eye
Song, Dance and Romance.

Carine Janssen - lead vocals Marius Tjon - drums & backing vocals Rick Wirkus - toetsen Martin van Helden - gitaar & backing vocals Ewa Pepper - viool Michel de Groot - basgitaar & backing vocals

De oprichters van deze band  Michel heeft een roemrijk verleden in bands zoals:
Time Bandits, Vitesse, Saskia Laroo, Margriet Eshuys, Cees Meerman, The Zoo etc.
Hij toerde heel Europa door en maakte diverse platen met deze bands.
In 2007 richt hij na het schrijven van een reeks nummers samen met Carine Janssen de band Cat Green Eye op, genoemd naar de katachtige groene ogen van zangeres Carine.
“Cat Green Eye” was in eerste instantie een project van Carine en Michel, maar door de samenwerking met Martin van Helden en Marius Tjon Akoi (twee muzikanten die hun sporen ruimschoots verdient hebben in het binnen en buitenland)
en door optredens in en rond Amsterdam is de uiteindelijke sound van Cat Green Eye ontstaan.
uiteindelijk de Door een samenwerking van de labels Dee 2 Records en E-Sound en door de tomeloze inzet van E Sound Studio engineer Pytrik Rot is er een fantastische debuut CD met eigen werk getiteld “Why Cry” ontstaan.
Gast musici die meegewerkt hebben aan het tot stand brengen van de CD productie waren Tcha Limberger, een blind geboren uiterst getalenteerde zigeuner violist en neef van Stochello Rosenberg en Kees ten Dam, vaste saxofonist bij o.a. Marco Borsato.
De muziek: is eigen werk, van relaxte bossa`s tot knallende funk, tango,  met improvisatie, solo`s en grooves. is er in de setup bewust gekozen voor basis een instrumentarium:
Akoestische gitaar, Piano/Rodes, Viool, Electrische bas, Drums en Lead vocals.
Uiteraard is de stem en de zangstijl van Carine bepalend voor de sound.
Carine heeft een heel eigen, zwoel en toch helder geluid en weet via de muziek en haar overgave het hart van haar publiek te bereiken.  

mdgprod@gmail.com tel: 0633138732


Events

KASHMIR KINGS DAY 2016 - 27 April - 12:00 / 4:00
KASHMIR KINGS DAY - 27 April - 12:00 / 4:00

Back to DJ's